Tentang

Laman Exam PTD diwujudkan sebagai wadah perbincangan mengenai kerjaya Pegawai Perkhidmatan Tadbir dan Diplomatik.

Tujuan utama laman ini diwujudkan adalah ingin berkongsi ilmu, maklumat, pendapat dan tips-tips peperiksaan PTD yang boleh digunakan sebagai rujukan kepada sesiapa sahaja yang berminat dengan jawatan ini.

Paling utama pihak kami juga akan hebahkan pembelian Panduan Khas Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 kepada calon yang mendaftar dengan kami.

SEPINTAS LALU MENGENAI PEPERIKSAAN PTD

Peperiksaan Pegawai Perkhidmatan Tadbir dan Diplomatik merupakan peperiksaan yang mencabar. Untuk bergelar seorang Pegawai PTD calon layak perlu melalui tahap-tahap ujian yang tertentu yang ketat. Exam PTD berperingkat adalah antara halangan utama dan penyebab utama kenapa ramai graduan gagal menjadi pegawai PTD.

Antara faktor utama kegagalan para calon dalam exam PTD ialah tidak mengetahui dengan jelas proses lantikan PTD, apa yang perlu di ketahui dan tidak melakukan persediaan rapi untuk menduduki peperiksaan nanti. Selain dari ketiadaan sumber rujukan utama, maka ramai calon peperiksaan Exam PTD gagal.

Jadi pihak Exam PTD merasakan kewujudan laman ini adalah sesuai untuk memberi bantuan kepada para calon menghadapai peperiksaan nanti.

Exam PTD: Tip Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 – Himpunan set contoh soalan, jawapan dan tip penting menjawab exam Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD).

Pihak Exam PTD berharap laman ini dapat menjadi sumber rujukan, panduan dan dapat berkongsi sedikit tips peperiksaan Pegawai Perkhidmatan Tadbir dan Diplomatik.

ARAH ANDA SELEPAS INI

Kepada calon berminat menjawat jawatan ini, di bawah beberapa artikel terkini mengenai kerjaya dan peperiksaan PTD yang telah kami hasilkan.

Pastikan anda tidak terlepas membaca.