Apa Persediaan Menjawab Seksyen Pengetahuan AM Separa Perubatan?

Bagaimana dengan persediaan anda?

Harap semuanya berjalan lancar…

Sedikit Tips Persediaan Seksyen Pengetahuan AM:

Luangkan sedikit masa anda mencari dan membaca mengenai isu-isu semasa dan perkembangan yang berlaku dalam serta luar negara.

Secara umum bahagian ini akan menguji calon dengan subjek dan skop soalan yang luas. Soalan akan disesuaikan dengan tugas anda sebagai calon Separa Perubatan dalam pentadbiran moden kini.

Tambahan pula jika anda membaca contoh-contoh soalan sebelum ini

Apa Yang Perlu Calon Ambil Tahu?

Ini tips untuk anda: Kenalpasti peristiwa yang berlaku 2 tahun kebelakangan dan study sedikit. Ingat beberapa butiran utama dan berkemungkinan besar akan membantu anda.

Anda tidak perlu ingat peristiwa-peristiwa yang baru berlaku 1-2 bulan kebelakang. Namun tidak menjadi masalah sekiranya anda ambil tahu.

Tujuan bahagian ini mudah iaitu mengukur daya kesedaran anda sebagai calon terhadap perkara penting yang berlaku di sekeliling anda.

++ Soalan Contoh Seksyen A Untuk Anda

Untuk rujukan peperiksaan Separa edisi terkini kami telah sediakan puluhan contoh soalan Pengetahuan AM khas untuk membantu anda membiasakan diri dengan corak soalan.

Ini bukan soalan ramalan tetapi soalan yang bakal membuatkan anda lebih yakin untuk sesi peperiksaan nanti. Ianya dibina khas untuk memudahkan anda ulangkaji

Nota Khas Isu HOT

Antara isu-isu HOT yang anda kena tahu berkaitan plan transformasi kerajaan. FAKTA PENTING, soalan peperiksaan memasuki perkhidmatan Awam 2013 yang lepas, isu GTP menjadi soalan dalam ‘Seksyen A’? Untuk tahun ini mungkin GST menjadi pilihan soalan SPA?

Anda boleh terus menempah panduan jika masih belum berbuat demikian.

KLIK TEMPAH SEKARANG

Banyak contoh soalan luar buku yang kami kongsikan dalam panduan tersebut. Untuk mengetahui lanjut mengenai Seksyen peperiksaan anda perlulah mendapatkan panduan di atas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

More like this

Jawatan-jawatan Yang di Sandang Pegawai Skim PTD

Tonjolkan Nilai “P” Semasa Menjawab Peperiksaan Latihan Separa Perubatan

Bagaimana dengan persediaan peperiksaan Peperiksaan Latihan Separa Perubatan anda? Harap semuanya berjalan lancar... Sedikit tip persediaan: luangkan masa untuk...
Ujian Psikometrik Penolong Kastam WK29

Maklumat Penting Ujian Psikometrik Latihan Separa Perubatan Yang Calon...

Apa itu Ujian Psikometrik? dan, Apa Jenis Soalannya? Di atas merupakan antara email pertanyaan dari calon terlibat dalam...
Contoh Soalan Peperiksaan Latihan Separa Perubatan

40 Contoh Soalan Temuduga Separa Perubatan Terkini

UPDATE: Calon Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan, sila dapatkan panduan peperiksaan Separa Perubatan di sini. Klik -...