Exam PPTM F29: Contoh Soalan Pengetahuan AM

Pihak kami ingin kongsikan sedikit hebahan dan informasi mengenai soalan Pengetahuan AM exam PPTM F29 atau Soalan Pengetahuan AM peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F 29.

Anda boleh mendapatkan panduan peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F 29 untuk mendapatkan lebih banyak maklumat tentang contoh soalan Pengetahuan AM peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F 29 sesi 2014. Pembelian boleh dilakukan melalui link di bawah.

Kepada calon yang telah melanggan sebagai pembaca, pihak Exam PTD akan menghantar link pembelian terus kepada anda beserta tips berkaitan pada 3 Mac nanti.

Calon boleh mendapatkan panduan ini melalui link tempahan dan jualan di bawah pada 3 Mac (jualan akan di buka pada 10 pagi)

BELI PANDUAN KHAS PEPERIKSAAN PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F29

Di bawah merupakan contoh soalan exam PPTM F29: Contoh Soalan Pengetahuan AM

Isi Kandungan

SEKSYEN A – PENGETAHUAN AM PEPERIKSAAN PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT

Masa: 40minit
Bilangan Soalan: 50

Tujuan seksyen ini adalah untuk menguji daya kesedaran calon terhadap perkara yang berlaku di Malaysia dan dunia sekelilingnya.

Baca juga: Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F 29

Calon dikehendaki mengetahui secara umum berkaitan dengan bidang teknologi maklumat dan komunikasi, keselamatan ICT, pentadbiran kerajaan serta perkembangan isu-isu semasa. Soalan-soalan akan ditarafkan kepada peringkat pengetahuan am yang difikirkan patut diketahui oleh rakyat Malaysia yang mempunyai pengetahuan dalam pelbagai bidang akademik.

Calon-calon yang sering mengikuti perkembangan-perkembangan dunia melalui surat khabar, majalah dan buku-buku akan berkelebihan untuk menjawab soalan-soalan ini.

SOALAN PENGETAHUAN AM MALAYSIA

Berikut merupakan contoh soalan pengetahuan am mengenai Malaysia bagi peperiksaan bertulis Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29. Rujuk juga panduan bergambar di bawah:

CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT- PENGETAHUAN AM

Negara Yang Menganjurkan Olimpik Musim Sejuk 2014?

A – Rusia
B – Kanada 
C – China 
D – Jepun

Jawapan: A

Contoh soalan lain peperiksaan seksyen Pengetahuan Am Malaysia adalah seperti berikut:

Contoh Soalan Peperiksaan Pengetahuan AM Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29 Contoh Soalan Peperiksaan Pengetahuan AM Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

More like this

Panduan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

Terkini berdasarkan maklumat terbaru yang dikeluarkan oleh pihak SPA Malaysia akan berlangsung satu lagi peperiksaan SPA yang...
Panduan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

Ujian Penaksiran Personaliti SPA Penolong Pegawai Teknologi Maklumat

Tujuan seksyen ini adalah untuk mengukur Personaliti dan Sahsiah seseorang calon sebelum layak di panggil untuk menghadiri...

Panduan Khas Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

Pada 8 Mac 2014 nanti, satu lagi peperiksaan SPA yang melibatkan calon Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29...