Jadual Temuduga Pegawai Tadbir Diplomatik 2013

Untuk pengetahuan para calon Pegawai Tadbir Diplomatik 2013, calon-calon yang telah lulus peperiksaan memasuki skim perkhidmatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 akan dipanggil temu duga secara berperingkat bermula pada bulan Jun 2013.

Baca juga: Pengenalan Kepada Jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik

Temuduga fasa pertama yang diadakan mulai 19.6.2013 hingga 28.6.2013 dan telah selesai untuk fasa pertama.

Mana-mana calon Pegawai Tadbir Diplomatik yang tidak termasuk dalam urusan temuduga fasa pertama akan dipanggil temuduga dalam fasa seterusnya yang akan diadakan dari masa kesemasa.

Oleh itu, anda diminta membuat semakan dari semasa ke semasa di penjadualan temuduga. Calon-calon juga akan dimaklumkan mengenai panggilan temuduga melalui emel/khidmat pesanan ringkas (SMS) dan surat panggilan temu duga. Oleh itu anda tidak perlu risau sekiranya anda tidak terpanggil untuk menghadiri temuduga fasa pertama yang telah diadakan.

Tips: Ketahui Apa Tugas Pegawai Tadbir Diplomatik

Selain itu, pihak kami juga akan turut membuat hebahan dan memberikan update terkini mengenai temuduga PTD 2013 melalui laman Exam PTD ini.

Isi Kandungan

UPDATE:: PEPERIKSAAN PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK 2014

Untuk tahun 2014, Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik akan berlangsung pada bulan May 2014 (mengikut jadual peperiksaan SPA) sekiranya tiada perubahan.

Untuk membantu para calon peperiksaan M41 2014, pihak kami akan menghebahkan jualan Panduan Peperiksaan Bertulis Pegawai Tadbir dan Diplomatik yang boleh dijadikan panduan dan rujukan calon menghadapi peperiksaan tersebut.

Untuk mendapatkan panduan tersebut anda hanya perlu melanggan sebagai pembaca laman ini. Hebahan jualan akan terus di hantar ke email anda nanti.

PERSEDIAAN DAN RUJUKAN

Apa persediaan yang perlu dilakukan? Bagi pihak kami, Exam PTD Malaysia, anda hanya perlulah melakukan persediaan mudah sama ada dari segi mental dan fizikal. Sebaik-baik persediaan, anda sebagai seorang calon Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik perlulah mengetahui serba sedikit tentang kerjaya pilihan anda.

Persediaan bagi menjawab peperiksaan bertulis Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 perlu dilakukan secara teliti. Anda perlu bersedia untuk menjawab soalan dalam 5 seksyen yang berbeza.

Baca juga: Panduan Lengkap Peperiksaan SPA Malaysia

Apa format soalan peperiksaan bertulis Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 perlulah diberikan perhatian. Selain dari contoh soalan peperiksaan bertulis Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 dan skema jawapannya perlulah juga diberikan perhatian.

Ingat peperiksaan ini adalah untuk menilai kemampuan anda sebelum anda dipanggil untuk temuduga. Hanya yang bersedia dan terbaik akan berjaya.

PANDUAN DAN RUJUKAN AWAL

Sebelum seseorang calon di panggil untuk di temuduga sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik Malaysia, calon tersebut perlulah lulus peperiksaan bertulis Pegawai Tadbir Diplomatik M41 yang telah ditetapkan terlebih dahulu.

Untuk menjawab dengan cemerlang peperiksaan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 nanti, calon perlulah bersiap sedia sama ada dari segi fizikal dan mental.

Mempunyai ilmu dan maklumat perkembangan negara dan isu-isu semasa akan membantu anda menjawab peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik dengan baik.

Selain itu, calon peperiksaan juga boleh mendapatkan Pakej Rujukan Peperiksaan Bertulis Pegawai Tadbir Diplomatik M41 yang telah disediakan sebagai panduan menjawab soalan nanti.

CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN

Untuk bersedia menghadapi peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 Malaysia, anda perlu melihat dengan lebih dekat contoh-contoh soalan yang telah diajukan dalam peperiksaan PTD terdahulu.

Pihak kami akan berkongsi contoh-contoh soalan secara berkala, pastikan anda melanggan sebagai pembaca tetap laman ini untuk maklumat terkini.

Mesti Baca: Latar Belakang Perkhidmatan Pegawai Tadbir Diplomatik

Ya, kami telah pun menghantar email panduan dan contoh soalan secara berkala bermula awal tahun lagi. Usah terlepas, langgan sebagai pembaca sekarang.

PAKEJ RUJUKAN PEPERIKSAAN PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK

Pihak kami merasakan sesiapa sahaja perlu kepada panduan dan rujukan peperiksaan ini. Sekiranya, jawatan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 merupakan kerjaya pilihan anda.

Dalam panduan ini terkandung pelbagai informasi berguna tentang peperiksaan yang akan belangsung nanti. Lebih dari itu anda boleh membiasakan diri dengan contoh soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41 melalui nota yang telah disediakan.

Pihak kami merasakan bahawa himpunan soalan-soalan yang terkandung dalam panduan ini adalah mencukupi untuk menpersiapkan diri anda bagi menghadapi peperiksaan itu nanti.

Selain itu, skema jawapan bagi soalan peperiksaanPeperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41 juga telah disediakan untuk anda. Mahirkan diri anda dengan topik, soalan dan jawapan yang telah disediakan. Buat persediaan rapi untuk menjawab soalan nanti.

Bagi kami, tiada lagi panduan seumpamanya yang dihasilkan hanya untuk membantu para calon peperiksaan menjawab dengan baik semasa di dalam peperiksaan.

Pembelian untuk mendapatkan pakej rujukan ini boleh dilakukan sekiranya jualan di buka nanti. Sekiranya anda mahukan maklumat lebih lanjut mengenai panduan dan rujukan ini pastikan anda langgan sebagai pembaca laman Exam PTD menggunakan borang langganan di bawah.

Pihak kami akan menghantar makluman awal terus kepada anda melalui email untuk memaklumkan bagaimana dan di mana anda boleh mendapatkan pakej rujukan peperiksaan PTD ini.

BAGAIMANA MENDAPATKAN PANDUAN TERSEBUT?

Jualan bagi Panduan Bertulis Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41 akan dihebahkan kepada umum apabila jualan di buka nanti.

Sebagai alternatif dan khas untuk pembaca laman Exam PTD anda boleh melanggan sebagai pembaca laman ini melalui fungsi langganan di bawah untuk hebahan awal jualan. Pihak kami akan menghantar email terus kepada anda apabila jualan di buka.

Ingat anda perlu menjadi yang terawal disebabkan jualan adalah terkawal dan akan di tutup selepas itu untuk proses penghantaran dan sebagainya.

Klik butang langganan di bawah., masukan email dan tunggu makluman dari kami pada 3 Mac nanti.

LANGGAN PANDUAN PEPERIKSAAN PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK MALAYSIA

(Pastikan Anda Semak Email Anda Untuk Sahkan Langganan)

MENGAPA ANDA PERLU DAPATKAN PANDUAN INI?

Panduan tersebut merupakan satu-satunya panduan yang dihasilkan khas untuk membantu calon Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41. Tiada lagi panduan seumpamanya yang dihasilkan sebagai panduan dan rujukan calon. Jadi ia merupakan satu seumpamanya yang dihasilkan khas oleh pihak Info Kerjaya.

Berdasarkan maklum balas pembeli kami yang lepas, mereka amat berpuas hati dengan kandungan panduan tersebut. Ini kerana panduan tersebut berjaya memberi gambaran awal bentuk soalan yang mungkin di tanya nanti dalam peperiksaan sebenar. Lebih dari itu, setiap soalan yang diberikan disertakan juga dengan skema jawapan.

Oleh itu, kami nasihatkan anda untuk mendapatkan panduan ini seawal mungkin. Ini kerana jualan akan di buka dalam jangkamasa terhad. Kuota jualan juga adalah terhad untuk mengelakkan sebarang kekeliruan dalam pengedaran panduan ini.

Alternatif anda, langgan sebagai pembaca melalui borang langganan di bawah, pihak kami akan menghantar link pembelian terus ke email anda.

Jika anda merupakan calon untuk peperiksaan Gred M41, rujukan ini bakal membantu anda.

RAMAI YANG TELAH MENDAPATKANNYA

Kepada calon-calon, usah berlengah lagi. Ini kerana ramai yang telah mendapatkan panduan Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41 ini pada peperiksaan yang lepas dan telah membantu ramai calon berjaya lulus cemerlang dalam peperiksaan tersebut.

Pastikan anda menjadi antara calon terawal mendapatkan Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41 ini.

(Pastikan Anda Semak Email Anda Untuk Sahkan Langganan)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

More like this

Seksyen Pengetahuan AM F41 Susah Sangat Ker?

Calon F41 dah tentu dah buat persediaan sepenuhnya untuk exam 3 SEPTEMBER nanti kan? Ok sedikit "head-up" biar...

Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris PTD / Pemahaman BI

Pada tahun ini, Seksyen C - Kefahaman Bahasa Inggeris dimasukkan ke dalam peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik...
Pengambilan Rasmi Kadet PTD 2021 Di Buka

Pengambilan Rasmi Kadet PTD 2021 Di Buka / 400...

Perhatian kepada pemohon yang berminat. Untuk makluman permohonan jawatan di bawah perlu dilakukan secara terus dengan mengemukakan...