Untuk pengetahuan, calon-calon yang telah lulus peperiksaan memasuki skim perkhidmatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 2013 telah pun dipanggil untuk menghadiri temuduga secara berperingkat bermula pada bulan Jun 2013.

Baca juga: Pengenalan Kepada Jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik

Temuduga fasa pertama telah diadakan mulai 19.6.2013 hingga 28.6.2013 dan telah selesai untuk fasa pertama.

Mana-mana calon Pegawai Tadbir Diplomatik yang tidak termasuk dalam urusan temuduga fasa pertama akan dipanggil temuduga dalam fasa seterusnya yang akan diadakan dari masa kesemasa.

Terkini temuduga Pegawai Tadbir Diplomatik untuk fasa berikutnya akan bermula pada 19 September 2013. Kepada calon yang terlibat, anda boleh mula melakukan semakan untuk menghadiri temuduga PTD di laman SPA Malaysia.

Oleh itu, anda diminta membuat semakan dari semasa ke semasa di penjadualan temuduga. Calon-calon juga akan dimaklumkan mengenai panggilan temuduga melalui emel/khidmat pesanan ringkas (SMS) dan surat panggilan temu duga. Oleh itu anda tidak perlu risau sekiranya anda tidak terpanggil untuk menghadiri temuduga fasa pertama yang telah diadakan.

Tips: Ketahui Apa Tugas Pegawai Tadbir Diplomatik

Selain itu, pihak kami juga akan turut membuat hebahan dan memberikan update terkini mengenai temuduga PTD 2013 melalui laman Exam PTD ini.

SEMAK JADUAL TEMUDUGA PTD

Semak Jadual Temuduga Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 di sini

  • (Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia)
  • [ Tarikh Temu Duga: 19 September 2013 – 03 Oktober 2013 ]

Semakan bagi jadual temuduga jawatan kerajaan lain juga boleh dilakukan melalui link ini.

LAMAN TEMUDUGA PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK

Kepada calon exam PTD yang lulus peperiksaan dan menanti masa untuk menghadapi temuduga PTD nanti, anda boleh dapatkan tips-tips dan panduan terkini mengenai temuduga Pegawai Tadbir Diplomatik dengan melawat dan melanggan sebagai pembaca di laman berikut.

Laman Temuduga Pegawai Tadbir Diplomatik Malaysia

Secara umumnya, laman Temuduga PTD Malaysia akan berkongsi tips-tips temuduga melalui email secara berkala kepada semua pembaca yang melanggan sebagai pembaca laman tersebut.

RUJUKAN PTD ANDAPanduan Peperiksaan PTD 2017 2018
Previous articleSemak Keputusan Temuduga SPA September 2013
Next articleTips Temuduga Pegawai Tadbir Diplomatik – Kenali Diri Anda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here