Panduan Peperiksaan Pereka B19 & B41 dan Jurufotografi B29

Perhatian calon peperiksaan Pereka Gred 17 & B41 serta calon peperiksaan Jurufotografi B27, pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mengumumkan panggilan peperiksaan online untuk sesi Julai 2015 yang melibatkan ketiga-tiga jawatan tersebut.

Berdasarkan hebahan terbaru SPA, ketiga peperiksaan online tersebut akan diadakan serentak. Untuk makluman calon terlibat, belum pernah lagi peperiksaan online SPA dilaksanakan secara serentak sebelum ini.

Untuk rekod juga peperiksaan yang melibatkan jawatan Pereka Gred 17 dan Pereka Gred B41 serta Peperiksaan Jurufotografi B27 merupakan peperiksaan utama yang diadakan setelah arahan pembekuan jawatan dikeluarkan SPA Malaysia pada tahun ini.

Kepada yang memohon dan masih belum melakukan semakan peperiksaan online bagi jawatan tersebut boleh berbuat demikian melalui link di bawah:

Isi Kandungan

PANDUAN PEPERIKSAAN PEREKA DAN JURUFOTOGRAFI B27

Seperti kebiasaan, kami dari Exam PTD akan mengedarkan panduan peperiksan khas sebagai persediaan calon jawatan Pereka Gred 17/Gred B41 dan Jurufotografi B27. Sekiranya anda sedang mencari panduan, rujukan serta contoh soalan untuk peperiksaan tersebut mungkin boleh mengambil kesempatan dalam peperiksaan kali ini dengan mendapatkan Panduan dan Contoh Soalan Peperiksaan Online Pereka Gred 17/Gred B41 dan Jurufotografi B27 yang akan diedarkan nanti.

Panduan Peperiksaan Pereka B17/B41 dan Jurufotografi B27
Kredit Gambar: ShutterStock

Untuk maklumat lanjut mengenai format peperiksaan Pereka Gred 17/Gred B41 dan Jurufotografi B27, tugas-tugas seorang Pereka dan Jurufotografi, huraian ringkas jawatan dan contoh soalan peperiksaan tersebut pastikan anda habiskan membaca perkongsian pihak kami di bawah.

BAGAIMANA MENDAPATKAN PANDUAN PEPERIKSAAN PEREKA DAN JURUFOTOGRAFI B27

Atas permintaan calon Peperiksaan Online Pereka Gred 17/Gred B41 dan Jurufotografi B27 sesi ambilan 2015, pihak kami akan mengedarkan Pembelian Pakej Rujukan Khas Peperiksaan Online Pereka Gred 17/Gred B41 dan Jurufotografi B27 dalam masa terdekat.

Untuk membeli anda boleh terus akses laman tempahan melalui link di bawah:

Panduan Peperiksaan Pereka

Untuk pengetahuan anda, pakej rujukan khas ini mempunyai himpunan contoh soalan peperiksaan Pereka Gred 17/Gred B41 dan Jurufotografi B27, skema jawapan dan lengkap dengan nota ringkas untuk membantu calon peperiksaan Pereka Gred 17/Gred B41 dan Jurufotografi B27.

Anda boleh mendapatkan panduan tersebut melalui link di atas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

More like this

Seksyen Pengetahuan AM F41 Susah Sangat Ker?

Calon F41 dah tentu dah buat persediaan sepenuhnya untuk exam 3 SEPTEMBER nanti kan? Ok sedikit "head-up" biar...
Jawatan-jawatan Yang di Sandang Pegawai Skim PTD

Isu-isu Yang di Tanya Dalam Seksyen Pengetahuan AM SPA...

Topik Soalan Pengetahuan AM Peperiksaan Online SPA ~ Berikut merupakan isu semasa yang di tanya dalam Seksyen...
Contoh Soalan Ujian Psikometrik SPA Calon Jawatan Kerajaan

Contoh Soalan Ujian Psikometrik SPA Jawatan Kerajaan

Psikometrik adalah bidang pengajian berkaitan dengan teori dan teknik pengukuran psikologi. Ianya sebahagian daripada bidang yang berkaitan...