Peperiksaan Pegawai Penerangan S41

Keputusan peperiksaan Pegawai Penerangan S41 yang berlangsung pada 1 Mac 2014 yang lepas telah dikeluarkan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Semakan secara online sudah boleh dilakukan melalui link di bawah.

Isi Kandungan

SEMAK KEPUTUSAN PEPERIKSAAN PEGAWAI PENERANGAN

Kepada calon yang lulus dan berjaya ke peringkat seterusnya, TAHNIAH kami ucapkan. Anda kini boleh meraikan kejayaan lulus peperiksaan tetapi anda harus ingat ada dua lagi penilaian oleh pihak SPA untuk anda sebelum sampai kepada menjawat jawatan Pegawai Penerangan.

Dua lagi tahap penilaian yang dimaksudkan ialah;

  1. Sesi Penilaian Assessment Center (PAC) dan
  2. Temuduga Pegawai Penerangan S41

Jika anda tidak berjaya dalam peperiksaan sesi ini, jangan mudah putus asa dan lemah semangat. Jadikan pengalaman anda menjawab soalan-soalan tersebut sebagai kelebihan anda untuk menghadapi peperiksaan sesi baru nanti.

Apa yang anda perlu lakukan ialah kenalpasti kelemahan anda, cuba tackle kembali topik yang anda lemah dan gunakan pengalaman tersebut untuk mengatasi calon lain. 

ANDA BERJAYA? KONGSIKAN KEJAYAAN ANDA DI SINI

Anda berjaya dalam peperiksaan Pegawai Penerangan yang lepas? Apa kata anda kongsikan kegembiraan anda di sini. Kami mahu membaca komen anda. Kongsi kegembiraan dengan rakan yang lain dan beri perangsang kepada mereka.

RUJUKAN PTD ANDAPanduan Peperiksaan PTD 2017 2018
Previous articleContoh Soalan dan Rujukan Peperiksaan Penolong Akauntan W27
Next articleContoh Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Penerangan S29

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here