Semakan keputusan peperiksaan Penolong Pegawai Penerangan S27

Temuduga Pegawai Tadbir Diplomatik akan dijalankan secara berperingkat berdasarkan jadual temuduga PTD yang dikeluarkan oleh pihak SPA Malaysia.

Untuk menyemak tarikh temuduga dan lokasi temuduga PTD, calon terlibat boleh sahaja melakukan semakan terus di Portal SPA Malaysia. Kepada calon berjaya jangan lupa mendapatkan panduan temuduga kerja kerajaan yang kami keluarkan di bawah.

Calon yang lulus peperiksaan dan terpilih menghadiri temuduga boleh dikatakan selangkah lagi untuk menjawat jawatan ini. Namun, halangan temuduga merupakan halangan akhir yang perlu dihadapi calon PTD.

Antara matlamat utama temuduga PTD ialah ingin menyisih calon-calon yang layak dan tidak layak menjawat jawatan ini melalui sesi interview yang akan menguji calon.

Rujuk: Soalan Lazim Temuduga PTD

Persoalan yang bakal diajukan bakal menguji calon berkomunikasi, lontaran idea, percakapan dan pelbagai lagi aspek penting temuduga.

Isi Kandungan

DAPATKAN PANDUAN KHAS TEMUDUGA KERJA KERAJAAN

Panduan Temuduga Kerja Kerajaan merupakan rujukan utama yang dikeluarkan oleh Portal Exam PTD khas untuk persediaan temuduga calon kerja kerajaan.

Ia rekomendasi utama kami khas untuk membantu calon temuduga kerja kerajaan. Pihak kami cadangkan anda dapatkan lihat dahulu kanduangan utama panduan tersebut dan terus membuat pembelian melalui link di bawah.

PANDUAN TEMUDUGA KERJA KERAJAAN

Untuk makluman anda, jualan khas rujukan temuduga Kerja Kerajaan telah pun di buka. Ia merupakan rujukan utama yang dikeluarkan khas pihak kami untuk mempersiapkan anda sebagai calon temuduga kerja kerajaan terbaik.

Dalam panduan ini kami telah kongsikan langkah demi langkah yang mudah diikuti bagaimana membuat persediaan temuduga dari A – Z. Sebelum temuduga, semasa temuduga, hinggalah ke akhir temuduga. Selain dari tips lain temuduga khas untuk membantu anda.

 

Panduan Soalan Temuduga Pembantu Penguasa Kastam W17

KLIK UNTUK TEMPAH PANDUAN TEMUDUGA

Klik pautan di atas dan buat tempahan segera.

RUJUKAN PTD ANDAPanduan Peperiksaan PTD 2017 2018
Previous articlePanduan Temuduga PTD ~ 20+ Contoh Soalan Lazim Temuduga PTD Lepas
Next articleJadual Temuduga SPA Kerja Kerajaan Mac 2015

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here