Panduan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

Tujuan seksyen ini adalah untuk mengukur Personaliti dan Sahsiah seseorang calon sebelum layak di panggil untuk menghadiri temuduga atau menjawat sesuatu jawatan.

Penilaian Ujian Penaksiran Personaliti SPA adalah berdasarkan set soalan yang disusun dengan jelas, teratur dan munasabah.

Isi Kandungan

UJIAN PENAKSIRAN PERSONALITI PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT

Seksyen Sahsiah dan Minat dikenali juga sebagai Seksyen “Psikologi”, ia merupakan bahagian yang berkaitan dengan situasi di mana sahsiah atau personaliti diri anda akan di nilai. Dengan kata lain kecenderungan anda akan di nilai melalui set soalan yang diajukan.

Ujian bahagian ini tidak mempunyai format yang tetap dan soalan akan ditarafkan mengikut keperluan. Untuk menjawab bahagian ini tidak seharusnya menjadi satu masalah bagi calon peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat.

Baca juga: Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

Format soalan dan jawapan juga tidak tetap. Anda berkemungkinan hanya di beri 2 pilihan jawapan sama ada YA atau TIDAK, BETUL atau SALAH, SETUJU dan TIDAK SETUJU.

SKOP SOALAN PENAKSIRAN PERSONALITI SPA

Berikut merupakan skop soalan yang mungkin diajukan kepada calon;

  • Kemahiran Berfikir
  • Sikap
  • Perwatakan
  • Emosi
  • dan lain-lain

Untuk menjawab dengan baik soalan ini, anda perlu melihat refleksi diri anda dalam menjalani kehidupan seharian. Sikap anda, cara pemikiran, tindakan anda terhadap diri dan sekeliling perlu mencerminkan pemikiran POSITIF.

Ingat pemilihan setiap jawapan perlulah ke arah POSITIF dan bukan sebaliknya.

DAPATKAN CONTOH SOALAN UJIAN PENAKSIRAN PERSONALITI SPA

Panduan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

Anda ingin dapatkan contoh-contoh soalan Ujian Penaksiran Personaliti SPA Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29? Ingin ketahui bagaimana menjawab? Calon kini tidak perlu risau dengan adanya panduan khas peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29 yang akan dikeluarkan nanti.

Calon boleh mendapatkan panduan ini melalui link tempahan dan jualan di bawah pada 3 Mac (jualan akan di buka pada 10 pagi)

BELI PANDUAN KHAS PEPERIKSAAN PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F29

Jangan lepaskan peluang mendapatkan Panduan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat yang akan dikeluarkan nanti sebagai rujukan anda.

Untuk dapatkan panduan tersebut anda boleh melanggan sebagai pembaca laman melalui borang langganan di bawah atau melalui link pembelian di atas.

Klik butang langganan di bawah., masukan email dan tunggu makluman dari kami pada 3 Mac nanti.

LANGGAN PANDUAN KHAS PEPERIKSAAN PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F29

(Penting: Semak email anda untuk mengesahkan langganan)

RUJUKAN PTD ANDAPanduan Peperiksaan PTD 2017 2018
Previous articlePanduan Khas Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29
Next articleExam PPTM F29: Contoh Soalan Pengetahuan AM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here