Peperiksaan Penolong Akauntan W27 – Contoh Soalan Pengetahuan AM

UPDATE 2015: Rujuk artikel ini untuk maklumat terkini Seksyen Pengetahuan AM Penolong Akauntan W27.

Di bawah merupakan sedikit hebahan dan informasi mengenai soalan Pengetahuan AM exam Penolong Akauntan W27 atau Soalan Pengetahuan AM Peperiksaan Penolong Akauntan W27.

Anda boleh mendapatkan panduan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 untuk mendapatkan lebih banyak maklumat tentang contoh soalan Pengetahuan AM Penolong Akauntan W27 sesi 2014. Untuk membeli calon perlu melanggan sebagai pembaca laman ini melalui fungsi langganan di bawah.

Baca juga: Soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 2015

Kepada calon yang telah melanggan sebagai pembaca, pihak Exam PTD akan menghantar link pembelian terus kepada anda beserta tips berkaitan pada setelah jualan di buka nanti.

Di bawah merupakan contoh soalan exam Penolong Akauntan W27: Contoh Soalan Pengetahuan AM

Isi Kandungan

SEKSYEN A – PENGETAHUAN AM PEPERIKSAAN PENOLONG AKAUNTAN W27

Masa: 40minit

Bilangan Soalan: 50

Tujuan seksyen ini adalah untuk menguji daya kesedaran calon terhadap perkara yang berlaku di Malaysia dan dunia sekelilingnya.

Calon dikehendaki mengetahui secara umum berkaitan dengan bidang teknologi maklumat dan komunikasi, keselamatan ICT, pentadbiran kerajaan serta perkembangan isu-isu semasa. Soalan-soalan akan ditarafkan kepada peringkat pengetahuan am yang difikirkan patut diketahui oleh rakyat Malaysia yang mempunyai pengetahuan dalam pelbagai bidang akademik.

Calon-calon yang sering mengikuti perkembangan-perkembangan dunia melalui surat khabar, majalah dan buku-buku akan berkelebihan untuk menjawab soalan-soalan ini.

SOALAN PENGETAHUAN AM MALAYSIA

Berikut merupakan contoh soalan pengetahuan am mengenai Malaysia bagi peperiksaan bertulis Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29. Rujuk juga panduan bergambar di bawah:

CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENOLONG AKAUNTAN W27 – PENGETAHUAN AM

Negara Yang Menganjurkan Olimpik Musim Sejuk 2014?

A – Rusia
B – Kanada
C – China
D – Jepun

Jawapan: A

Contoh soalan lain peperiksaan seksyen Pengetahuan Am Malaysia adalah seperti berikut:

Peperiksaan Penolong Akauntan W27 - Contoh Soalan Pengetahuan AM Contoh Soalan Pengetahuan Mengenai Malaysia Dan Alam Sekeliling

PANDUAN KHAS PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG AKAUNTAN W27

Kepada calon yang sedang mencari contoh soalan peperiksaan Penolong Akauntan W27 sebagai rujukan peperiksaan. Anda boleh mendapatkan Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penolong Akauntan Gred W27 di bawah.

Kepada pembaca dan calon yang telah melanggan terdahulu, pihak Exam PTD akan menghantar link pembelian panduan tersebut terus ke email anda.

Peperiksaan Online Penolong Akauntan W27
Peperiksaan Online Penolong Akauntan W27

Contoh Soalan Peperiksaan Separa Perubatan

(Pastikan Anda Semak Email Anda Untuk Sahkan Langganan)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

More like this

Semakan Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N17

Semakan Keputusan Peperiksaan Penolong Akauntan 2015

Keputusan Peperiksaan Online Penolong Akauntan 2015 yang diadakan baru-baru ini sudah diumumkan dan di buka untuk semakan....
Soalan Pengetahuan AM Penolong Akauntan W27

Soalan Pengetahuan AM Penolong Akauntan W27

Tahukah anda Soalan Pengetahuan AM Penolong Akauntan W27 yang bakal ditanya sudah pasti berkisar tentang bidang Penolong...
Ujian Psikometrik Penolong Akauntan Contoh Soalan

Ujian Psikometrik Penolong Akauntan W27

Seksyen Ujian Psikometrik Penolong Akauntan Ujian Psikometrik turut diaplikasikan dalam bidang Perakaunan. Ia Seskyen wajib dijawab dalam peperiksaan...